Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی به قلم «زِفی بارعِل» با اشاره به ذوق‌زدگی مقامات اسرائیل از اعتراضات اخیر در بازار تهران به تحلیل شرایط کلی ایران پرداخت.

در این گزارش آمده است: «اگر بخواهیم از روی واکنش‌های پرشوری که در داخل اسرائیل نسبت به ناآرامی‌های اخیر تهران صورت گرفته، درمورد شرایط ایران قضاوت کنیم، اینگونه استنباط می‌شود که جمهوری اسلامی در آستانه سقوط است و به زودی با یک دموکراسی غربی جایگزین می‌شود، و برجام نیز به طور کامل لغو شده و ایران نیروهایش را از سوریه خارج خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر ملاک قضاوت ما اخبار رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی باشد، این رویای اسرائیلی-آمریکایی با تعبیر شدن فاصله زیادی دارد.»

هاآرتص در ادامه نوشته است: «هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم تعطیلی اختیاری برخی مغازه‌ها در بازار بزرگ تهران و شعار دادن برخی معترضان نشانه آن است که کل کشور در شُرُف تعطیلی قرار دارد.» 

زفی بارعل در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: «در حال حاضر اقتصاد ایران دچار مشکل است. ارزش ریال در برابر دلار سقوط کرده، نرخ بیکاری ۱۲ درصد شده، صادرات نفت نیم میلیون بشکه در روز کاهش یافته و ممکن است با از سرگیری تحریم‌ها این کاهش بیشتر شود. در این میان، اروپا هم هیچ تلاشی برای عمل به وعده خود برای اجرای برجام پس از خروج آمریکا انجام نمی‌دهد، شرکتهای خارجی هم در حال ترک ایران هستند. اما با این وجود، ایران کشور فقیری نیست. ذخایر ارزی آن حدود ۱۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، ۲۰ درصد کل درآمدهای این کشور هم به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود. چین و روسیه هم قول داده‌اند تجارت خود با ایران را حفظ کنند و حتی بیش از پیش افزایش دهند. ترکیه هم اعلام کرده است از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی نخواهد کرد.»

تحلیلگر هاآرتص همچنین در این مقاله اذعان می‌کند که برجام تحول اقتصادی بزرگی که وعده آن داده شده بود را ایجاد نکرد و با وجود آنکه مردم ایران حاضر بودند برای به بار نشستن ثمرات اقتصادی آن صبورانه انتظار بکشند، در نهایت باعث سرخوردگی آنها شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی آمریکا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۳۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نشريه اکسيوس، کنگره آمريکا به دادگاه کیفری بین‌المللی هشدار داد حکم بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی با انتقام‌جویی آمریکا مواجه خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژيم اسرائیل تا آنجا پیش رفته است که از بایدن خواسته است تا برای جلوگیری از صدور حکم مداخله کند. دیوان کیفری بین‌المللی در حال تحقیق درباره اتهامات جنایات جنگی علیه ارتش رژیم اسرائیل است.

کاخ سفید از اظهار نظر در مورد تماس نتانیاهو با بایدن خودداری کرد، اما گفت: دیوان کیفری بین المللی در این شرایط صلاحیتی ندارد و ما از تحقیقات آن حمایت نمی‌کنیم. 

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه بیانیه‌ای صادر کرد و حکم‌های گزارش شده را «شرم‌آور» و «غیرقانونی» خواند.

جانسون گفت: «اگر دولت بایدن به چالش کشیده نشود، دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند قدرت بی‌سابقه‌ای برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران سیاسی، دیپلمات‌های آمریکایی و پرسنل نظامی آمریکایی ایجاد کند و آن را به دست گیرد.»

جانسون از دولت بایدن خواست که «فوری و با صراحت از دیوان بین‌المللی کیفری بخواهد از اين اقدام خوداری و از هر ابزار موجود برای جلوگیری از چنین اقدام تحقیرآمیزی استفاده کند.

رئیس مجلس به چندین قانونگذار جمهوری خواه می‌پیوندد که در روز‌های اخیر به شدت از دیوان کیفری بین المللی انتقاد کرده اند.

یکی از اعضای مجلس نمایندگان جمهوریخواه به آکسیوس گفت که پیش نویس قانونی برای پاسخگویی به هر گونه حکمی در حال تدوین است.

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا (تگزاس) به آکسیوس گفت که انتظار دارد نسخه‌ای از لایحه سناتور تام کاتن (R-Ark) برای تحریم مقامات دیوان بین المللی کیفری درگیر در تحقیقات ایالات متحده و متحدانش ارائه شود. 

برد شرمن، نماینده کالیفرنیا، گفت که ایالات متحده باید به این فکر کند که آیا ما یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم باقی می‌مانیم - معاهده‌ای که دادگاه بین‌المللی کیفری را تاسیس کرد.

وی افزود: «ما باید در مورد گفتگو با برخی از کشور‌هایی که [پیمان] را تصویب کرده اند فکر کنیم که آیا می‌خواهند از این سازمان حمایت کنند یا خیر.

ریچی تورس، نماینده سرسخت طرفدار اسرائیل و سناتور جان فترمن هر دو از حکم‌های گزارش شده انتقاد کرده اند.

پرامیلا جایاپال، رئیس انجمن پیشرو، منتقد سرسخت اسرائیل، گفت: «دیوان بین‌المللی کیفری یک نهاد مستقل است و باید کار‌هایی را که آنها باید انجام دهند ادامه دهد».

مارک پوکان، یکی دیگر از منتقدان مترقی اسرائیل، گفت: این موضوع به کنگره مربوط نیست که به آنها بگوید چه کاری انجام دهند. 

دیگر خبرها

  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • مانع‌تراشی بن‌گویر و اسموتریچ در موضوع تبادل اسرا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • پاسخ کیهان به گزارش بی بی سی در باره نیکا شاه کرمی
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • ۵ واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا ناقض حقوق بشر شناخته شدند
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟
  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید