Web Analytics Made Easy - Statcounter

خروچ کامل ایران از سوریه بدون «جنگ» دشوار است؛ ترامپ و نتانیاهو هم دیگر اصراری ندارند / خواسته فعلی این دو، حفظ فاصله ۶۵ کیلومتری ایران از مرز‌های اسرائیل است/ خلل عمیق در تصور آمریکا و اسرائیل در مورد حضور ایران یا نیروهای وابسته به آن در سوریه، در این قسمت است که این دو حقیقت مذکور در مورد نیاز اسد به ایران را نادیده می گیرند مریم نصرالهی

ایران آنلاین /   نمی توان انتظار داشت که روسیه و امریکا در هلسینکی به توافقی در مورد خروج کامل ایران از سوریه دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص، روسیه خود را ملزم کرده است که به نگرانی های اسرائیل در مورد حضور ایران در مرزها توجه داشته باشد، و احتمالا این مساله با رضایت آمریکا رو به رو شود.

 

راتب شعبو در العربی الجدید نوشت: می توان گفت رئیس جمهور روسیه در نشست پیش رو با رئیس جمهور آمریکا در هلسینکی یک دیدگاه استراتژیک واضح در مورد مساله سوریه دارد، اما ترامپ تنها خواسته هایی کم اهمیت را در این باره مطرح می کند. در هلسینکی، پوتین خواستار شکست کامل معارضان نظام اسد است و از ادامه این نظام حمایت می کند و ترامپ به خواسته های خود در مورد شروط عقب نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه و ضرورت عدم حضور نیروهای ایرانی در نزدیکی مرزهای اسرائیل و اردن اکتفا می کند.

ترامپ و حتی اسرائیل دیگر اصرار زیادی برای خروج کامل ایران از سوریه ندارند، نه به این دلیل که در مورد حضور آن به توافق رسیده اند، بلکه به این جهت که تحقق چنین خواسته ای، حتی اگر روسها بخواهند، بدون درگرفتن یک جنگ منطقه ای گسترده خروج ایران از سوریه حاصل شود، دشوار است و مطمئنا اسرائیل و آمریکا نیز چنین چیزی نمی خواهند.

به گزارش «انتخاب»، این روزنامه قطری ادامه داد: با این حال، سوال در مورد جدیت خواسته آمریکا و اسرائیل در خصوص خروج کامل ایران از سوریه باقی می ماند.

واقعیت آن است که زمانی که ضعف سیاسی و نظامی نظام اسد افزایش می یابد، درخواست سوریه برای حضور ایران در این کشور نیز بیشتر می شود و در حال حاضر نظام اسد از کمبود منابع انسانی در سایه فرار نسبت زیادی از افراد مشمول خدمت اجباری سربازی رنج می برد و نیاز شدیدی به شبه نظامیان وابسته به ایران دارد. علاوه بر این، نظام اسد با کمبود منابع اقتصادی مواجه است.

طبق آمار، درآمد ملی سوریه به نسبت 500درصد کاهش داشته و از 60 میلیارد دلار به 12 میلیارد دلار رسیده است. از بعد سیاسی نیز نظام سوریه از محبوبیت و مشروعیت لازم در میان ملت سوری برخوردار نیست.

خلل عمیق در تصور آمریکا و اسرائیل در مورد حضور ایران یا نیروهای وابسته به آن در سوریه، در این قسمت است که این دو حقیقت مذکور در مورد نیاز اسد به ایران را نادیده می گیرند. این تناقض آشکاری است که ایالات متحده و اسرائیل خواهان رفتن ایران از سوریه باشند و در عین حال بقای نظام اسدی را بخواهند که بدون حمایت ایران نمی تواند روی پای خود بایستد.

قبول بقای نظام اسد، نیازمند پذیرش حضور ایران در سوریه است؛ چرا که روسیه نمی تواند نقشی را در سوریه پوشش دهد که ایران در حمایت از نظام اسد ایفا می کند. نادیده گرفتن این واقعیت که خروج ایران از سوریه مرهون تجزیه و نابودی نظام اسد است، ایراد اصلی دیدگاه آمریکا و اسرائیل است؛ ایرادی که قطعا این دو به آن واقفند، اما استراتژی آنها براساس عدم تجاوز از این خلل استوار است، بر این مبنا: باید ایران در سوریه بماند، به این دلیل که حضور آن به استمرار نظام اسد خدمت می کند، اما این حضور نباید تهدیدی برای امنیت اسرائیل باشد. ترجمه عملی این موضع گیری، درخواست باقی ماندن یگانهای وابسته به ایران تا فاصله 65 کیلومتری از مرزهای اسرائیل و 25 کیلومتری مرزهای اردنی است.

بنابراین، نمی توان انتظار داشت که روسیه و امریکا در هلسینکی به توافقی در مورد خروج کامل ایران از سوریه دست یابند. در این خصوص، روسیه خود را ملزم کرده است که به نگرانی های اسرائیل در مورد حضور ایران در مرزها توجه داشته باشد، و احتمالا این مساله با رضایت آمریکا رو به رو شود./ 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۰۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد